BEDENSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER
BEDENSEL YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLER DESTEK EĞİTİM PROGRAMI
PEDİATRİK REHABİLİTASYON: Doğumsal veya çocukluk çağında ortaya çıkarak fiziksel engel yaratan durumların önlenmesi, tanısı, tedavisi ve tıbbi rehabilitasyon yaklaşımlarını barındıran geniş kapsamlı bir alandır.
HASTA GRUPLARI: Serebral Palsi, Tortikollis, Spina Bifida, Down Sendromu, Kas Hastalıkları, Otizm, Doğumsal Brakial Pleksus, Gelişim Gerilikleri, Travmatik Beyin Hasarı
UZAY TERAPİ : Uzay Terapisinde bir kafes ve yanındaki çeşitli ekipmanlarla engelli bireyi istenilen pozisyona alabilmek, gereken destekleri gerektiği kadar vererek engelli bireyi mümkün olduğu kadar fonksiyonel kılabilmek amaçlanmaktadır.Kas tonusunu normalize eder,spastisteyi azaltır.Çocuğun tedaviye maksimum katılımını sağlar.
BOBATH TERAPİSİ (Nörogelişimsel Terapi) : Tüm dünyada yeni doğan döneminden sonraki fizyoterapi yaklaşımlarında temel olan bir terapi yöntemidir. Serebral Palsi (SP)’li çocuklar başta olmak üzere doğuştan hareket bozukluğu olan bebek ve çocuklar ile duyu motor bozukluklarına neden olan farklı tablolarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bobath Terapi konseptinde; doğru hareketi açığa çıkarmak için uygun tutuş teknikleri, ağırlık aktarma, derin duyu, işitsel ve görsel uyarma teknikleri kullanılır. Vücudun kendi kendini algılamasını, hareketi değiştirmeyi, vücut kısımlarının hissedilmesi sağlanır.
DUYU BÜTÜNLEME : Duyu bütünleme, kişinin kendi vücudundan ve çevreden gelen duyusal bilgileri organize eden, uygun şekilde kullanmayı mümkün kılan nörolojik bir işlem olarak tanımlanmıştır. Burada amaç insan vücudunun bazı bölgelerini uyararak, duyuların birbirleri ile uyumlu şekilde çalışmalarını sağlamaktır. Duyular hareketle uyumlu bir şekilde çalıştığı takdirde beynimiz gelişmeye ve yeni bilgileri doğru şekilde öğrenmeye açık hale gelir.